gastromix vit

Avnjut din lunch på Calle C!

Vår lunchmeny består av östgötska smaker presenterade i en mängd olika skepnader. Alla rätter har dock ett gemensamt fokus på det närproducerade och det ekologiska, som tillsammans med ett hållbart mathantverk är grunden i all vår matlagning.

 

Meny

Lunchmeny

 

Restaurang Calle C  serverar lunch mellan 11-14 

Inkluderar  kaffe från Vadstena rosteri och vatten

Pris inom parentes  (Vuxen/Barn)

Take away från 130:-

Salladsassiett / side salad 5:-

 

Östgötska köttbullar med gräddsås, lingonsylt samt inlagd gurka  (9st 145:-/5st 85:-)

Swedish meatballs with creamy sauce, lingonberries and pickled cucumber

 

BBQ-Högrev med rostad potatis och paprikabearnaise samt picklad lök (145:-)

BBQ-Chuckroll with bellpepper bearnaise, roasted potatoes and pickled onions

 

Vegetarisk Provencalsk grönsakspaj samt örtcreme och sallad (145:-)

Vegetarian pie provencale with herbmayo and salad

 

Pannkakor med sylt och grädde (5 st 135:-/ 3st 85:-)

Pancakes with jam and whipped cream

 

kl 14-17 serveras  kokt korv med bröd, ketchup och senap  25:-

Between 14-17 pm we serve hot dog with bread, ketchup and mustard 25:-

 

Different pastries, sandwiches, wraps and drinks are also available on display

Allergier? Fråga personalen om innehållet i våra rätter

pasta

KLIMATSMART ÄR EKONOMISK

 

Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.

På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.

Gastromix logotyp

DET HANDLAR OM RESPEKT

 

Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och allra helst från regionen.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.

Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.