fbpx
gastromix vit

Avnjut din lunch på Calle C!

Vår lunchmeny består av östgötska smaker presenterade i en mängd olika skepnader. Alla rätter har dock ett gemensamt fokus på det närproducerade och det ekologiska, som tillsammans med ett hållbart mathantverk är grunden i all vår matlagning.

 

Lunchen serveras onsdag-söndag 11.30-14.00. Övrig tid har vi ett sedvanligt caféutbud. Priserna nedan avser vuxen/barn, inkl. sallad, smör, bröd och kaffe på maten. Varmt välkommen!

Meny

Vildsvinswallenbergare på östgötska vildsvin med ärtor, lingon och gräddsås 110:-

Wildboarburger with peas, lingonberries and creamsauce 

 

Pocherad torsk med hummersås och kokt potatis 110:-/65:-

Poached cod with lobstersauce and potatoes

 

Nattbrässerad högrev med rödvinssås och inlagd gurka 110:-/65:-

Slowcooked chuckroll with  redwinesauce and pickled cucumber

 

Timjanstekt kyckling med rostad potatis, paprikaaioli och picklad lök och morot 110:-/65:-

Thymefried chickenbreast with pepperaioli, countryfries and pickles 

 

Köttbullar med gräddsås och lingon samt kokt potatis 110:-/65:-

Traditional Swedish meatballs with lingonberries and gravy

 

Ugnspannkaka med sylt och grädde och florsocker 110:-/65:-

Ovenbaked pancake with jam and whipped cream

 

Vegetarisk Jordärtskockssoppa med pumpa  110:-/65:-

vegetarian Jerusalemartichokesoup with pumpkin

pasta

EKOLOGISKT ÄR EKONOMISK

 

Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.

På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.

Gastromix logotyp

DET HANDLAR OM RESPEKT

 

Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och till och med kryddor/oljor är ekologiska.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.

Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.

DAGENS LUNCH