fbpx
gastromix vit

Avnjut din sommarlunch på Calle C!

Vår somriga lunchmeny består av östgötska smaker presenterade i en mängd olika skepnader. Alla rätter har dock ett gemensamt fokus på det närproducerade och det ekologiska, som tillsammans med ett hållbart mathantverk är grunden i all vår matlagning.

 

Lunchen serveras onsdag-söndag 11.30-14.00. Övrig tid har vi ett sedvanligt caféutbud. Priserna nedan avser vuxen/barn, inkl. sallad, smör, bröd och kaffe på maten. Varmt välkommen!

Sommarmeny

Vildsvinswallenbergare på östgötska vildsvin med ärtor, lingon och gräddsås 110:-/65:-

Wildboarburger with peas, lingonberries and creamsauce

 

Stekt panerad flundra med kokt nypotatis samt remouladsås och citron 110:-/65:-

Fried battered flounder with potatoes and sauce remoulade , lemon

 

Inkokt lax med örtagårdssås samt kokt nypotatis och sötsyrad gurka 145:-

Marinated salmon with tartarsauce, pickled cucumber and potatoes

 

Mixed grill med kyckling, kryddig korv, fläsknoisette samt coleslaw 145:-

Mixed grill with chicken, sausage, porknoisette and coleslaw

 

Ugnspannkaka med florsocker, sylt och grade 110:-/65:-

Owenbaked pancake with jam and cream

 

Köttbullar med gräddsås, potatis och lingonsylt 110:-/65:-

Swedish meatballs with creamsauce, potatoes and lingonberries

 

Vegetarisk lasagne med bönor och linser 110:-/65:-

Vegetarian lasagna with beans and lentels
pasta

EKOLOGISKT ÄR EKONOMISK

 

Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.

På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.

Gastromix logotyp

DET HANDLAR OM RESPEKT

 

Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och till och med kryddor/oljor är ekologiska.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.

Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.

SOMMARLUNCH