fbpx
gastromix vit

Avnjut din lunch på Calle C!

Vår lunchmeny består av östgötska smaker presenterade i en mängd olika skepnader. Alla rätter har dock ett gemensamt fokus på det närproducerade och det ekologiska, som tillsammans med ett hållbart mathantverk är grunden i all vår matlagning.

 

Meny

Serveras 11.00-14.00   Ons-Sön

Inkluderar , sallad, smör, bröd, vårt eget vatten samt kaffe från Vadstena rosteri

Pris (Vuxen/Barn)

Takeaway inkl sallad, smör och bröd  90:-

 

Vildsvinswallenbergare på Östgötska vildsvin med lingon och ärtor  (115:-)

Wildboarburger from local forrests with lingonberries and peas

 

Dillpocherad torsk med skaldjurssås och champinjoner och purjolök (115/75:-)

Dillpoached cod with seafoodsauce, mushrooms and leek

 

Dragonstekt benfri fläskkotlett med jägmästarsås (115/75:-)

Terragonfried porkloin with sauce chasseur

 

BBQ-kyckling med sötsyrad lök samt rabarberglaze på Väversundarabarber (115/75:-)

BBQ-chicken with pickled onions and locally produced rhubarbglaze

 

Vegetarisk lasagne på grönkål från Drivbänk och röda linser (115/75:-)

Vegetarian lasagna with kale and lentels

 

Pannkakor med sylt och vispad grädde  ( 5 eller 3 st) (115/75:-)

Pancakes with jam and whipped cream

 

Östgötska köttbullar med gräddsås och lingon  (9 eller 5 st) (115/75:-)

Swedish meatballs with lingonberries and creamsauce

 

ALLERGIER ?  Fråga gärna personalen för innehåll i våra rätter

pasta

KLIMATSMART ÄR EKONOMISK

 

Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.

På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.

Gastromix logotyp

DET HANDLAR OM RESPEKT

 

Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och allra helst från regionen.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.

Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.

CATERING