Vår lunchmeny består av östgötska smaker presenterade i en mängd olika skepnader. Alla rätter har dock ett gemensamt fokus på det närproducerade och det ekologiska, som tillsammans med ett hållbart mathantverk är grunden i all vår matlagning.
Restaurang Calle C är öppen Tis-Sön 10-17
Lunch serveras 11-14
Inkluderar Boställets bröd, kaffe från Vadstena rosteri och vatten
Sidesallad 5:-
Pris inom parentes (Vuxen/Barn)
Take away från 130:-
Oktoberfest med tysk potatissallad , rimmat sidfläsk & surkål samt bratwurst och stark senap (115:-)
Potatoesalad with speck, sauerkraut and bratwurst, mustard
Vildsvinswallenbergare på Östgötska vildsvin med lingon och ärtor samt gräddsås (145:-)
Wildboarburger from local forrests with peas, lingonberries and a creamy sauce
Kycklingbröst med skogssvampsås och rostad potatis (145:-/85:-)
Chickenbreast with mushroomsauce and roasted potatoes
Krämig Torsk och laxpasta med besto från Werna Visthus (155:-/95:-)
Creamy Cod & salmonpasta with local besto
Vegetariskt: Rostade champinjoner och potatis med halloumi och bestocreme (155:-/95:-)
Vegetarian: Roasted mushrooms and potatoes, halloumi and bestomayo
Pannkakor med sylt och grädde (3 st 85:-/ 5st 135:-)
Pancakes with jam and whipped cream
Köttbullar från svenska matfabriken med gräddsås och kokt potatis samt lingon (9st 145:-/ 5st 85:-)
Swedish meatballs with creamsauce and lingonberries
Different pastries, sandwiches and drinks are also available on display
Allergier? Fråga personalen om innehållet i våra rätter
Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.
På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.
Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och allra helst från regionen.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.
Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.