Vår lunchmeny består av östgötska smaker presenterade i en mängd olika skepnader. Alla rätter har dock ett gemensamt fokus på det närproducerade och det ekologiska, som tillsammans med ett hållbart mathantverk är grunden i all vår matlagning.
Restaurang Calle C serverar lunch mellan 11-14 Ons-Sön
Inkluderar Boställets bröd, sidesalad, kaffe från Vadstena rosteri och vatten
Pris inom parentes (Vuxen/Barn)
Take away från 108:-
Vildsvinswallenbergare på Östgötska vildsvin med lingon och ärtor samt gräddsås (135:-)
Wildboarburger with peas, lingonberries and a creamy sauce
Nattstekt rapsgriskarré med coleslaw, sweetchili och rortad potatis (135:-)
Slowcooked porkneck with coleslaw, sweetchili and countryfries
Två sorters bratwurst med dijonstuvad vitkål och örtrostad potatis (135:-)
Bratwurst x 2 with cabbage and dijonstew served with countryfries
Pocherad Lax med örtvitvinssås och kokt potatis (155:-)
Poached Salmon with shrimpsalad, herbwhitewine sauce and potatoes
Vegetariskt: Halloumi med tomat och avocado samt rostad potatis (145:-)
Vegetarian: Halloumi and tomatoe/avocado, countryfries
Östgötska köttbullar med gräddsås samt lingon (135:-/85:-)
Swedish meatballs with creamy gravy and lingonberries
Pannkakor med sylt och grädde (5st 125:- / 3st 85:-)
Pancakes with jam and whipped cream
Different pastries, sandwiches and drinks are also available on display
Allergier? Fråga personalen om innehållet i våra rätter
Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.
På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.
Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och allra helst från regionen.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.
Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.