fbpx
gastromix vit

Restaurang & café

Välkommen till Calle C restaurang och café! Vi finns på Flygvapenmuseum i Malmslätt utanför Linköping och hälsar dig välkommen tillbaka till en klimatsmart lunch tisdag-söndag kl 11.30–14.00. Övriga tider är vårt café öppet. Om du undrar över något går det bra att kontakta oss, 010 – 401 67 57.
Vi använder närodlade och ekologiska råvaror, både för smakens och miljöns skull.

Dagens lunch

 

 

Vildsvinswallenbergare på vildsvin från östgötska skogar med lingon och ärtor

Creamy Wildboarburger from the Swedish Forrests with lingonberries and peas

 

Pocherad kapkummelfilé med dillsås och kokt Amandinpotatis från Söräng 

Poached cape hake with dillsauce and locally produced potatoes

 

Krämig kyckling och paprikagryta med ris och picklad lök

Chicken and peppers stew with rice and pickled onions

 

Hjortgryta på Grensholmshjort med palsternacka och morot samt inlagd gurka

Venisonstew with rootvegetables and pickled cucumber

 

Vegetarisk :   Rostade rotsaker  från Söräng med stuvade champinjoner samt ramslöksemulsion

Vegetarian: Roasted root vegetables with mushroomstew and ramson creme

 

 

 

 

Köket är öppet  Tisdag-Söndag kl 11.30–14.00. Lunchen kostar 107:- inklusive måltidsdryck, sallad, bröd och kaffe, närrostat på Vadstena Rosteri. Har du en allergi eller är intolerant? Fråga gärna oss om innehållet i våra rätter!

pasta

EKOLOGISKT ÄR EKONOMISK

 

Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.

På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.

Gastromix logotyp

DET HANDLAR OM RESPEKT

 

Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och till och med kryddor/oljor är ekologiska.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.

Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.

LUNCH