fbpx
gastromix vit

Restaurang & café

Välkommen till Calle C restaurang och café! Vi finns på Flygvapenmuseum i Malmslätt utanför Linköping och hälsar dig välkommen tillbaka till en klimatsmart lunch tis-sön kl 11.30–14.00. Övriga tider är vårt café öppet. Om du undrar över något går det bra att kontakta oss, 010 – 401 67 57.
Vi använder närodlade och ekologiska råvaror, både för smakens och miljöns skull.

Lunch idag

 

 

Vildsvinswallenbergare på vildsvin från östgötska skogar med lingon och ärtor

Creamy Wildboarburger from the Swedish Forrests with lingonberries and peas

 

Stekt panerad sej med remouladesås och kokt potatis

Battered saithe with sauce remoulade and potatoes

 

Våra egna Hjortisterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor

Our own Barleysausage with potatoestew and pickled beetroots

 

 

Vegetariskt: Lasagne med bönor och linser samt pestocreme

 

 

 

Köket är öppet mellan tis-sön kl 11.30–14.00. Lunchen kostar 107:- inklusive måltidsdryck, sallad, bröd och kaffe, närrostat på Vadstena Rosteri. Har du en allergi eller är intolerant? Fråga gärna oss om innehållet i våra rätter!

pasta

EKOLOGISKT ÄR EKONOMISK

 

Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.

På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.

Gastromix logotyp

DET HANDLAR OM RESPEKT

 

Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och till och med kryddor/oljor är ekologiska.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.

Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.

LUNCH