fbpx
gastromix vit

Restaurang & café

Välkommen till Calle C restaurang och café! Vi finns på Flygvapenmuseum i Malmslätt utanför Linköping och hälsar dig välkommen tillbaka till en klimatsmart lunch tisdag-söndag kl 11.30–14.00. Övriga tider är vårt café öppet. Om du undrar över något går det bra att kontakta oss, 010 – 401 67 57.
Vi använder närodlade och ekologiska råvaror, både för smakens och miljöns skull.

Restaurang & café

Välkommen till Calle C restaurang och café! Vi finns på Flygvapenmuseum i Malmslätt utanför Linköping.

Om du undrar över något går det bra att kontakta oss, 010 – 401 67 57.
Vi använder närodlade och ekologiska råvaror, både för smakens och miljöns skull.

Dagens lunch

RESTAURANG CALLEC ÄR STÄNGD FÖR LUNCH PÅ OBESTÄMD TID 

 

Bokning av catering görs på bokning@gastromix.se

Köket är öppet  Tisdag-Söndag kl 11.30–14.00. Lunchen kostar 107:- inklusive vatten på tapp eller lättöl, sallad, bröd och kaffe, närrostat på Vadstena Rosteri. Har du en allergi eller är intolerant? Fråga gärna oss om innehållet i våra rätter!

pasta

EKOLOGISKT ÄR EKONOMISK

 

Många tror att det är dyrt att baka eget bröd och att alltid välja ekologiska råvaror. Med lite vilja, kunskap och engagemang är det helt tvärtom. Överblivet bröd återanvänds hos oss som ströbröd och vi väljer råvaror efter säsong.

På det viset får vi också en naturlig variation på maten som vi serverar. Hel- och halvfabrikat däremot blir för dyrt, och onyttigt. Sådan mat innehåller ofta glutamat (E620-E623) som är en industriellt framtagen smakförstärkare. Glutamat får all mat att smaka lika och anses dessutom av många vara skadligt för kroppen.

Gastromix logotyp

DET HANDLAR OM RESPEKT

 

Dåliga halvfabrikat som fiskpinnar och kåldolmar är bannlysta. Vi köper bara in svenskt kött så långt det går och till och med kryddor/oljor är ekologiska.
Inga råvaror återfinns på listor över utrotningshotade arter och vi försöker alltid att välja tillbehör som främjar mångfald i naturen.

Allas våra matval påverkar miljö och människor i hela världen så det är viktigt att vara matklok. Det handlar om respekt både för naturens gåvor och för dem som äter maten. Det ska kännas schysst hela vägen, från tillverkning till servering.

DAGENS LUNCH